május 03, 2012

Retró wekerle

Lehet szavazni, mert most nem tudok dönteni az utómunka kapcsán. Itt egy kép három változatban, alapvetően unalmas fényviszonyok között készült, de érdekes az épület és elkezdtem játszani a beállításokkal. Az első az általam megszokott módon lett utómunkázva és egész komor, félelmetes hangulata lett. A második annyiban különbözik, hogy kapott egy retro effektet, a görbéknél a kék és a zöld legalsó pontját emeltem meg, így nincs igazi fekete a képen, helyette megkapta ezt a kékeszöld, lágy tónust. A harmadiknál növeltem a szaturációt és festményszerűen szürreális lett a kép. Melyik a nyerő? Kommentekben várom a véleményeket! 
5 megjegyzés:

 1. ugyan már... tedd fel instagramra és kész! haladj a korral! :P

  (egyébként, ha retró, akkor csakis a második.)

  VálaszTörlés
 2. DSLR-el készült kép instagramra? Szentségtörés. :D

  VálaszTörlés
 3. Egyébként kinagyítva azért olyan rettenetesek, mert a jpg formátum nem boldogul azzal, ami a jobb felső sarokban van. (túl sok részlet van a faágaknál, rengeteg él, nem tömöríthető adat, a nagy fájlméret miatt a bloggerre is macerás volt feltölteni)

  Tipikusan olyan fotó, ahol szükség lehet 20 megás TIFF fájéokra. (egyébként meg marhaság - vicces,hogy a magazin szerkesztésekor vagy 20kb-os gifeket vagy 50-100 megás TIFFeket kaptam mindig)

  VálaszTörlés
 4. szerintem az első kép a legjobb.Annak olyan sötét kisugárzása is van:)

  VálaszTörlés
 5. Egyelőre az első vezet, az eddig itt-ott bezsebelt vélemények alapján. Hozzám is az áll a legközelebb. :)

  VálaszTörlés