január 25, 2012

Rajzok #2


Talán még emlékeztek, hogy tavaly kölcsönkaptam pár hétre egy Wacom rajztáblát és itt is megosztottam, amiket azzal készítettem. Már akkor biztos voltam benne, hogy én is veszek egy ilyen táblát magamnak, azonban eltolódott kicsit a dolog. Most januárban viszont jól jött ki a lépés és végre sikerült beszerezni egy Wacom Bamboo3 Pen rajztáblát. A vizsgák után végre időm is volt kipróbálni és készítettem pár rajzot. Az első egy Game of Thrones jelenet alapján, a másik kettő pedig egy Stalker és egy Skyrim concept art után készült. A lent láthatóhoz egy fotót használtam. Az eredeti képeket csak annyiban használtam fel, hogy a PS mellett meg voltak nyitva és néha ránéztem az arányok és a részletek ellenőrzése végett. Ezeket a rajzokat Photoshoppal készítettem, a végeredményhez sokat hozzátett a fotók utómunkázása során megszerzett tudásom is, maguk a rajzok elég elnagyoltak és önmagukban nem tartom túl jóknak őket.

A tábla mellé vettem azonban egy könyvet is: "Fantasy technikák - Digitális festészet mesterfokon". Nagyon remek könyv, csodaszép illusztrációkkal és jó pár hasznos tanács és útmutató is van benne, azonban komolyabb rajztudásra alapoz, így egyelőre még csak a felszínt karcolom ebben a témában. Sok workshop Corel Painterhez vagy Artrage festőprogramhoz van elkészítve, érdekesnek tűnnek, így a közeljövőben azokat is ki fogom próbálni.

Jelenleg a fényképezőgépem sajnos nyugalmazva van, a zárszerkezete a végét járja, folyamatosan ERR99 üzenetet kapok pár tucat fotó után. Használni még lehet, de csak visszafogottan és ameddig nincs pénzem megjavíttatni vagy újat venni, addig takarékosan bánok az expókkal, nem tudhatom melyik lesz az utolsó. Azaz fotók ritkábban lesznek, viszont rajzok talán gyakrabban. Most legalább annyira érdekel a dolog, mint amikor elkezdtem fotózni és ha menni fog, akkor a jobban sikerülteket majd itt is megosztom. De nem adom fel a fotózást sem, amint használható gépem lesz ismét jönnek a friss képek! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése