október 06, 2011

Vidék Magazin

Több mint félév és négy megjelent szám után azt hiszem itt az ideje, hogy írjak pár sort a Vidék Magazinról. A főszerkesztő, Tóth László Levente még 2010 decemberében keresett meg, hogy lenne-e kedvem dolgozni egy induló közéleti magazinnak. Természetesen érdekelt a dolog, így igent mondtam. 

A magazin címe "Vidék Magazin" egy agrár szaklapot sejtet, de inkább egy gazdasági, közéleti lapról van szó, mely széles körben érinti az ország témáit - politikamentesen. 

A kezdő szám március végén jelent meg, így februárban már bekapcsolódhattam az előkészületekbe. Az első számban két cikkhez én készítettem az illusztrációkat, majd a lap hátterét adó agribusiness.hu "webmestere" lettem. A második szám május végére, a BME-s vizsgaidőszakra esett, így annak munkálataiból sajnos kimaradtam, azonban a harmadik, júliusi számhoz már több közöm van: megjelent egy hatoldalas képriportom a Visegrádi Palotajátékokról, illetve én utómunkáztam a címlapsztori fotóinak egy részét. A most megjelent negyedik számon így már képszerkesztőként dolgoztam, így néhány fotó mellett, a képek utómunkálataival is szerepet vállaltam a magazin megjelenésében. 

Érdekes élmény egy szerkesztőség részének lenni és a médiát a "másik oldalról" látni.
A kulisszák mögött teljesen más világ lapul, mint az olvasóként elképzeltem, az újságírók élete pörgős, folyamatos mozgásban vannak, egész nap telefonálnak, néha órákat várakoznak, hogy utána fél óra alatt kelljen megírjanak egy cikket. Én úgy látom az időt gazdaságosan beosztani nem is lehetséges, emiatt sokszor nehéz az egyetemmel összeegyeztetnem, pedig mindenképp érdekes, mozgalmas dologról van szó, amiben örömmel veszek részt.

A hétvégén kint volt a magazin a Hungexpon megrendezett OMÉK-on is. Az emberek érdeklődve közelítettek, sokan beszélgettek velünk, vittek a lapból, vagy épp gratuláltak. Az is figyelemreméltó dolog, hogy a lesújtó magyar gazdasági és közéleti helyzetben el tud indulni  és talpon tud maradni egy új magazin, tőke, céges támogatás vagy politikai érdekek nélkül. Nagyon remélem, hogy ez a jövőben is így marad, mert a sok kommersz médiatermék között hiánypótló ez a lap. Jó látni egy ilyen biztató tendenciát is, a sok negatív mellett. 

Hogy miről szól maga a magazin? Ezt nehéz lenne körülírni, viszont a cikkek magukért beszélnek, akit érdekel itt belelapozhat, vagy keresse bátran az újságárusoknál! Sajnos hajlamosak jól eldugni, de azért ott vagyunk! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése