január 11, 2011

Visszatekintő 2.hét - 2005 április


A márciusi szárnypróbálgatások után áprilisban már egészen komolyan érdeklődtem a fotózás iránt. Ekkor hallottam először az aranymetszés, a vignettálás és a reciprok fogalmakat és ekkor kezdett el igazán zavarni, hogy nincs saját fényképezőgépem, illetve hogy amit kölcsön tudtam kérni csak automatikus üzemmódban volt használható. Április végére már határozottan tudtam, hogy a közeljövőben vennem kell egy gépet, ezért beleástam magam a specifikációkba és tesztekbe, hogy megtaláljam magamnak a megfelelő modellt.
A témáim továbbra is Pannonhalmára jellemzőek voltak, naplemente, tájképek, bár egy alkalommal fotóztam motocross versenyen is, amit sajnos a kis fényképezőgép eléggé megszenvedett a sok por miatt.
A képek megosztása is ebben az időszakban került előtérbe, így regisztráltam az első fiókomat a kep.tar.hu-oldalon, ami ma is elérhető, lehet böngészni a régebbi fotóimat: http://kep.tar.hu/ray1990

Bár májusban is fotóztam egy keveset, jövő héten ugrunk pár hónapot: a következő fontos időszak alatt már az első saját gépemmel fotóztam, így legközelebb már 2005 nyaráról írok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése