július 02, 2010

WAR

Ezúttal egy nyári naplementés fotót és egy belőle készült montázst mutatnék.
Korábban már említettem a felhőkben támadó szúnyogokat. Szerencsére a napokban permeteztek felettünk, így talán jobb a helyzet.

Mire kiértem a permetezőrepülő már a falu tulsó felén rótta a köröket, de egy használhatóbb kép azért készült.
Ez volt az alapanyag az alant látható montázshoz, melynek ötletét öcsém adta, aki az alapképre azt javasolta, hogy "csináljam meg második világháborúsra".
Ezt a gondolatot vittem tovább és a "war newspaper" szavakra rákeresre összeszedtem néhány tucat háborúval kapcsolatos címlapot. Nem kifejezetten második világháborús lapokat kerestem, a lényeg az volt, hogy beszédes szalagcímek legyenek.

Lightroomban kicsit szemcsésebb, zöldes-barnás hatásúra konvertáltam a képet, ezután PSP-ben egyenként felpakoltam az újságokat. A layereknél többnyire overlay, vagy multiply átfedést használtam. Előbbi növeli a kontrasztot, utóbbitól az egész kép sötétebb lesz. Az adott alapanyagtól függ, hogy mikor melyik használtam (például a jobb alsó sarokban látható "Victory" címlap overlay átfedéssel van, a felette található "A million marching" viszont multiply-vel)

Ez a kép már erősen határeset a fotómontázs és a grafika között. Érezhető, hogy a korábbi munkáimnál itt sokkal jobban dominál a hozzáadott textúra, ami viszont külső forrásból származik.
Remélem azért sikerült elfogadhatóan összehozni amit szerettem volna. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése