június 14, 2010

Oceanic 816


Vizsgaidőszak alatt esténként a Lost c. sorozattal lazítok, de azért retusálgatok is néha.
Az utóbbi időben sikeresen átrágtam magam kisebb fotósorozatokon, már csak négy nagyobb volumenű anyag van hátra: három portrésorozat és a sokat emlegetett oroszlányi kirándulás).

A nagy sorozatokkal most nem akarok foglalkozni, úgyhogy ma is egy montázzsal érkeztem, amit a fent említett sorozat ihletett, melyben egy repülőszerencsétlenség túlélői próbálnak túlélni egy rejtélyes szigeten. Elég ismert sorozat, talán nem kell bemutatni. :)

Röviden a kép elkészültéről :
Eredetileg egy naplementés fotóval akartam valamit kezdeni. Nem akartam a szokásos módon erős színekkel és sok kontraszttal konvertálni, mert önmagában a kép nem elég érdekes, hogy az effektek elvigyék.

A Lightroom presetjeit böngésztem, amikor találtam egyet, ami teljesen kiszürkítette és kékessé tette a képet. Sötétítettem rajta és olyan hatást értem el, mintha éjszakai fotó lenne telihold idején.
Ezt kezdtem alakítgatni PSP-ben, de valahogy sehogysem akart összeállni.

Eszembe jutott, hogy dobni kellene erre is valamilyen textúrát, viszont nem akartam ugyanazt, amit az előző, barlangos fotónál is használtam. Végül erre a havas képre esett a választásom, amivel önmagában is egész érdekes montázs lett, viszont ekkor már elindultam a lejtőn, felpörgött a fantáziám, így előkerestem a tavaly januári fotót erről az utasszállítóról és összeállt a végleges kép. :) Picit még manipuláltam a színeket, de túl sokat már nem akartam játszani vele, mert minden montázsnál eljut az ember arra a pontra, amikor már csak ront, ha további dolgokat próbál ráerőltetni a képre. Egyébként technikailag nincs különösebb trükk a képen: az alapfotóra pakoltam többnyire overlay átfedéssel rétegeket, a színeket a Hue/Saturation/Lightness eszközzel módosítottam, más említésre méltó technikai fogás nem volt.

Csak érdekességképp mutatom ezt a korábbi repülős montázsom, kicsit más hangulat, de hasonlóan készült, ugyanúgy három kép: naplemente+csillagok+repülő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése