június 13, 2010

The Lost World


"...these are my last words before we enter the cave, which lead us to a lost world according to prof Challenger's theory. I hope we will be succesful, and I can write you again soon!Best wishes, E.Malone"      


Készítettem egy digitális illusztrációt az egyik oroszlányi kirándulás alkalmával készített fotóból.
Amikor ott jártam útbaejtettük a tatabányai barlangokat is és készült pár klassz kép. Egyik ilyet használtam fel az ötletemhez, amit A. Conan Doyle "Elveszett világ" c. regénye ihletett.
Az alábbiakban röviden összefoglalom, hogy készült az egyébként egyszerű illusztráció: 
képet már Lightroomban régies karakterűre alakítottam (nagy segítségemre voltak az új preset-ek és az átdolgozott post-crop-vignette). Ha valakinek mond vmit: Split toning: 65:50/0/205:75
Erre az alapra helyeztem rá PSP-ben a már bejáratott rozsdás fotómat overlay átfedésben, ez adja a kopott textúrát. Persze a "nagyfeszültség" feliratot és a lakatot kiretusáltam. Érdekes, hogy ez a rozsdás fedőlap mennyire remekül mutat textúrának használva. Korábban egy portrén és a Retribution lemezborító fotóján használtam már és akkor is jól szolgált. Hasonló alapanyagot még mindenképp készítenem kell a közeljövőben. :)
A harmadik lépés az volt, hogy kerestem a neten egy régies kinézetű kézzel írt levelet. A tartalma lényegtelen volt, mivel igyekeztem olvashatatlanná tenni. A képre először invertált színekkel, szépiásítva majd overlay átfedéssel került. :)

Az eredmény fenn látható, remélem sikerült átadni, amire gondoltam, a könyvet pedig nagyon ajánlom. Sajnos a filmadaptációk szinte kivétel nélkül a "gagyi" kategóriába sorolhatók, de azért igyekeznek. :)

          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése